DSC_1601stuudios1

Neljapäeval, 15. novembril külastasid 6. a klassi õpilased, eesti keele õpetaja Külliki Kask ning klassijuhataja Tiina Rosi Eesti Rahvusringhäälingu Tartu stuudiot, kus neid võttis vastu stuudio juhataja Aivi Parijõgi, tuntud teleajakirjanik. Pärast esmast tutvumist suunduti stuudioruumi, kus Aivi Parijõgi rääkis raadio- ja teletöötajate erinevatest ametitest ja tööülesannetest ning näitas ka mitmesugust tehnikat, millega töötavad operaatorid ja reporterid. Kõigepealt said kõik proovida, kui keeruline on filmida suure ja raske kaameraga, mida Tartu stuudios kasutatakse välitöödel.  Veel said õpilased näha ja ka ise käes hoida mitmesuguseid ja mitmes mõõdus mikrofone. Eriti põnev oli suure karvase tuulekaitsega mikrofon, mida kutsutakse koeraks (fotol Markuse käes).

Kui esialgne info jagatud, viis Aivi Parijõgi õppekäigul olijad tutvuma stuudio teiste ruumidega, kus õpilased said põhjaliku ülevaate, millist tehnikat kasutatakse tänapäeval teletöös. Pärast seda vastas Aivi Parijõgi õpilaste küsimustele ning lõpuks oli ka vaba aeg, mil õpilased said iseseisvalt uurida just neid stuudio ruume, mis enim huvi pakkusid.

 

Külliki Kask

Fotod: Tiina Rosi ja Külliki Kask

Otsi kodulehelt
Uudiste arhiiv
Untitled Document