KonverentsKonverents2

Laupäeval, 6. oktoobril osalesid Luunja Keskkooli 11. klassi õpilased Eleri Juss, Diana Tõnutare, Avely Tomson, Elise-Andrea Sula ja majandusõpetaja Ülle Tõnutare Tallinnas toimunud Youth Empowered’i noortekonverentsil „Meil ei ole planeeti B“. Konverentsil kuulasime erinevaid ettekandeid mitmetel tööturu teemadel, näiteks „Jäätmevaba elu“, „Õpilasfirma kogemused“, „Vastutustundlik ja jätkusuutlik ettevõtlus“, „Edukas koostöö“  jt.

Pärast ettekandeid jaotusime rühmadesse, et erinevate mentorite juhendamisel luua ärimudeleid. Meie valisime oma mentoriks Joonatan Orase, kes oli 2017. aasta parima õpilasfirma Festera asutaja ja tegevjuht. Meil oli mitmeid erinevaid ideid, kuid lõpuks jäime mõtte juurde toota ettevõttetele taaskasutusjuhendeid. Idee sisuks oli, et kliendid saaksid pärast toote kasutamist temast midagi praktilist teha või õigesti sorteerida, luues sellega ettevõttest vastutustundliku mulje.

Esitlesin meie grupi ideed sajale konverentsil osalejale ja vastasin küsimustele, mis nõudis väga palju julgust ja rahulikku meelt. Kogu konverentsi sai Delfi vahendusel jälgida ka otseülekandena.

Diana Tõnutare, 11. klassi õpilane

Foto: Eesti Junior Achievement

Otsi kodulehelt
Uudiste arhiiv
Untitled Document